NOS NieuwsAangepast

Oeps: Jupiter en Venus blijken toch geen spionagevliegtuigen

Daar sta je dan 's nachts als Indiase soldaat, urenlang de bewegingen van twee kleine lichtbollen in de lucht in de gaten te houden. In India waren ze ervan overtuigd dat het spionagevliegtuigjes uit buurland China waren. Maar na een half jaar gingen ze toch maar even op onderzoek en wat bleek: ze bleken al die tijd niet naar spionagevliegtuigen te hebben gekeken, maar naar de planeten Jupiter en Venus. Dat meldt de Telegraph.

Er zijn nog al eens spanningen op de grens tussen China en India. In 1962 was hier zelfs een gewapend conflict, de Sino-Indiase oorlog. Vorige maand zouden Chinese troepen de grens hebben overgeschreden; vandaar dat dit gebied extra goed in de gaten gehouden wordt.

Er kwamen afgelopen tijd meer dan 300 meldingen binnen over de lichtgevende bollen. Daarom belde het leger het Indiase ruimtevaartinstituut om vast te stellen of het om een "hemels of aards" object ging. Het ruimtevaartinstituut zette twee astronomen op de zaak om het mysterie op te lossen. Die ontdekten dus uiteindelijk dat het om twee planeten ging.

Opgelucht ademhalen

Het Indiase leger kan dus opgelucht ademhalen en heeft waarschijnlijk nu een stuk minder nachtdiensten te verdelen. De verwarring kan zijn ontstaan doordat de planeten veel helderder waren dan normaal.

Door: Anna

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl