NOS NieuwsAangepast

"Mij uithuwelijken? Ik ga nog liever dood"

Ze is pas elf jaar oud, maar weet in onderstaande video haar punt goed te maken. Nada Al-Ahal uit Jemen ontsnapte aan een gedwongen huwelijk en vertelt in het veel gedeelde filmpje: "Ik ga nog liever dood, dan dat ik word uitgehuwelijkt. Dood ben ik beter af." De video staat op de site van Memri TV en is ook op YouTube in twee dagen al miljoenen keren bekeken.

Toen Nada ontdekte dat haar ouders haar wilden uithuwelijken aan een rijke aanbidder, vluchtte ze naar haar oom. "Ze zeiden dat ze me zouden vermoorden als ik zou vluchten. Maar als ik word uitgehuwelijkt dan pleeg ik zelfmoord."

Toen Nada ontdekte dat haar ouders haar wilden uithuwelijken aan een rijke aanbidder, vluchtte ze naar haar oom. "Ze zeiden dat ze me zouden vermoorden als ik zou vluchten. Maar als ik word uitgehuwelijkt dan pleeg ik zelfmoord." https://now.mmedia.me/lb/en/reportsfeatures/a-narrow-escape Ze benadrukt dat haar verhaal niet op zichzelf staat. "Ik heb mijn probleem zelf kunnen oplossen, maar sommige onschuldige kinderen kunnen dat niet. Zij zouden kunnen sterven, zelfmoord kunnen plegen, of wat dan ook. Sommige kinderen besloten zichzelf in zee te gooien. Zij zijn nu dood. Dit is niet normaal." Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie trouwen er iedere dag 39.000 meisjes die jonger zijn dan 18 jaar. http://www.who.int/mediacentre/news/releases/2013/child_marriage_20130307/en/ Nada zegt een aanklacht tegen haar moeder te hebben ingediend. "Ik heb de politie verteld dat ik elf jaar oud ben en dat ze me wilde uithuwelijken. Ik zou geen leven, geen opleiding hebben. Hebben ze geen enkel medelijden? Dit is gewoonweg crimineel gedrag.Ik ben klaar met jullie. Jullie hebben mijn dromen kapotgemaakt."

"Zij zijn dood"

Ze benadrukt in de video dat haar verhaal niet op zichzelf staat. "Ik heb mijn probleem zelf kunnen oplossen, maar sommige onschuldige kinderen kunnen dat niet. Zij zouden kunnen sterven, zelfmoord kunnen plegen, of wat dan ook. Sommige kinderen besloten zichzelf in zee te gooien. Zij zijn nu dood. Dit is niet normaal."

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie trouwen er iedere dag 39.000 meisjes die jonger zijn dan 18 jaar.

Aanklacht

Nada zegt een aanklacht tegen haar moeder te hebben ingediend. "Ik heb de politie verteld dat ik elf jaar oud ben en dat ze me wilde uithuwelijken. Ik zou geen leven, geen opleiding hebben. Hebben ze geen enkel medelijden? Dit is gewoonweg crimineel gedrag.Ik ben klaar met jullie. Jullie hebben mijn dromen kapotgemaakt."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl