NOS NieuwsAangepast

Postbodes: "België... België..."

"Waar kan ik heen?" Het Goede Doel vroeg het zich al af in de jaren '80, en nu zullen postbodes hetzelfde meemaken. In Nederland komen ze niet aan een baan, maar de Belgen bieden een goede optie, dus wie weet zeggen veel postbodes binnenkort "Ik heb getwijfeld over België...". Ze blijven wel in dubio, want de kans is groot dat ze dan moeten verhuizen.

Bij onze zuiderburen zijn ze hard op zoek naar nieuwe postbodes, die ze in eigen land niet kunnen vinden. Daarom bieden ze nu vacatures aan aan Nederlanders.

Samenwerking

Ze werken samen met PostNL, zodat ontslagen postbezorgers bij hun Belgische collega's kunnen aankloppen. Ook staat er een vacature van het Belgische bpost online bij een uitzendbureau in Zeeland, om de bezorgers die dicht bij de grens wonen aan te spreken.

Ondertussen is er al een aantal Nederlandse postbodes aan de slag in België. Ze hebben eerst een opleiding gekregen om de werkwijze onder de knie te krijgen. Blijken ze geschikt, dan mogen ze echt aan de slag. De aangenomen Nederlanders krijgen een vast contract en een 'competitief salaris'.

Door: Loes

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl