NOS NieuwsAangepast

Glee-acteur Cory Monteith (31) overleden

De Canadese acteur Cory Monteith is op 31-jarige leeftijd overleden. Hij werd dood gevonden in een hotel in Vancouver. Monteith speelde in de populaire serie Glee.

Hij kampte al langer met verslavingsproblemen. Dit jaar zat hij nog in een afkickkliniek. Verschillende media vermoeden dan ook dat hij is overleden aan een overdosis.

Monteith zou zaterdag weggaan uit het hotel waar hij verbleef, maar toen hij niet op tijd uitcheckte begonnen medewerkers zich zorgen te maken. Toen ze gingen kijken op zijn kamer troffen ze hem dood aan. De persconferentie van de politie:

<a href="http://video.au.msn.com/?mkt=en-au&vid=1cdbcef4-c888-4ad5-85dd-ccfb9208bbf8&from=shareembed-syndication&src=v5:embed:syndication:" target="_new" title="9RAW: Police confirm Cory Monteith's death">Video: 9RAW: Police confirm Cory Monteith's death</a>

Finn Hudson

Monteith was vooral bekend van de komische musicalserie Glee waar ie Finn Hudson speelde. In Nederland zond RTL drie van de tot nu toe vier seizoenen uit.

Glee gaat over jongeren op een middelbare school die kampen met allerlei problemen. Pesterijen spelen daar een grote rol in. Zo werd Corys karakter Finn gepest omdat hij overstapte van het footballteam naar de zangclub Glee.

Hier verzamelde een journaliste van Buzzfeed haar tien favoriete momenten van Cory. Zijn versie van Just The Way You Are van Bruno Mars staat daar ook bij.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl