NOS NieuwsAangepast

"Ho Lee Fuk" krijgt een staartje

Vliegmaatschappij Asiana Airlines is niet zo blij met het Amererikaanse tv-station KTVU. Het bedrijf overweegt juridische stappen tegen de zender. En dat alles vanwege een grap waar KTVU met open ogen intrapte.

De lokale zender uit de Amerikaanse staat Californië dacht de namen te hebben van de piloten van het vorig weekend verongelukte Asiana-vliegtuig. Maar de namen bleken compleet verzonnen. Niet alleen is dat sowieso niet al te handig, maar de namen waren ook nog eens discriminerend en klinken heel anders als je ze voorleest.

Maar de presentatrice was duidelijk overtuigd van het verhaal en las alle namen hardop voor in de uitzending. Let even op hoe ze professioneel 'holy fuck' vermijdt:

Stagiair

Het is niet dat de journalisten de namen niet hadden gecheckt. Maar toen ze naar de Amerikaanse Luchtvaartautoriteit belde om de namen te checken, stuitten ze op een stagiair die bevestigde dat het de juiste namen waren. Een foutje, aldus de Luchtvaartautoriteit; de stagiair handelde "buiten het bereik van zijn autoriteit". Het is niet bekend wie er achter de 'grap' zit.

Ja, en wie z'n billen brandt, moet op de blaren zitten en excuses aanbieden:

En nog een keer, een excuus op alle fronten:

Neergestort

Vorig weekend stortte een Boeing 777 neer op het vliegveld van San Francisco. Daarbij overleden drie mensen, de derde vrijdag in het ziekenhuis. Alle drie de doden komen uit China. Het vliegtuig verongelukte doordat het te laag en te langzaam vloog. De Boeing van Asiana Airlines kwam te vroeg neer en verloor daarna de staart en de wielen. Ook brak er brand uit. De crash ging ongeveer zo.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl