NOS NieuwsAangepast

Prins Friso terug in Nederland

Prins Friso heeft het Wellington Ziekenhuis in Londen verlaten en is weer terug in Nederland. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst is er nog steeds sprake van minimaal bewustzijn bij de prins en is zijn toestand nog altijd zorgwekkend. De prins hoeft alleen niet meer in het ziekenhuis behandeld te worden.

Deze zomer zal Friso op Paleis Huis ten Bosch doorbrengen, waar hij wordt begeleid door een medisch team. Er wordt nu bekeken waar in Nederland of Engeland prins Friso op de lange termijn verzorgd gaat worden. De verplaatsing van prins Friso betekent volgens de neuroloog professor Bernhard Uitdehaag dat het accent nu op zorg en verzorging van de prins ligt.

Prinses Mabel hoopt intussen dat de privacy van haar en haar gezin de komende maanden zal worden gerespecteerd. Ze vindt dat de media de afgelopen anderhalf jaar respect hebben getoond en hoopt en verwacht dat dit zo zal blijven, laat ze weten via de Rijksvoorlichtingsdienst.

Ski-ongeluk

Prins Friso kwam in februari 2012 onder een lawine toen hij off-piste aan het skieën was in Lech. De prins lag 25 minuten onder de sneeuw voordat hij in het ziekenhuis in Innsbruck 50 minuten lang werd gereanimeerd.

Hij belandde in een coma; uit een MRI-scan bleek dat de hersenen van de prins ernstig beschadigd waren. Vanaf maart 2012 lag de prins in een ziekenhuis in Londen, waar de prins en zijn gezin wonen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl