NOS NieuwsAangepast

"Houd jonge leraren in het onderwijs"

Afgestudeerde pabo'ers zitten thuis. Ze zijn werkloos, omdat er veel te weinig werk is in het onderwijs. Maar door de vergrijzing stoppen vanaf 2015 een heleboel leraren met hun werk. Dan zijn er dus ineens heel veel nieuwe nodig.

Veel pabo'ers hebben alleen geen zin om daarop te wachten en gaan op zoek naar iets in een andere richting. Maar als er weer wel werk is in het onderwijs, is het nog maar de vraag of ze weer teruggaan naar het klaslokaal.

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs moet er een stokje voor gaan steken dat deze jonge leraren ergens anders gaan werken. Dat zei de Tweede Kamer gisteren. Dekker moet ervoor zorgen dat ze in 't onderwijs blijven werken, zodat ze straks die lege plekken voor de klas kunnen opvullen.

Invallen

Een paar pabo-studenten heeft nu wel wat gevonden: een invalbaantje. Maar dat is wel onzeker werk, want ze mogen alleen aan de slag als een andere leraar ziek is. En dat zijn ze zat. De KRO maakte hierover eerder een reportage.

Door: Loes

new pbPlayer({ element: 'pbplayer-container-1', // Element id src: { mp3: 'http://radiobox2.omroep.nl/audiofragment/file/108774/fragment.mp3' }, volume: 100, skin: "OmroepPlayer", skinFolder: "/pbplayer/skins/", swf: "/pbplayer/flash/pbplayer.swf" });

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl