NOS NieuwsAangepast

Reclame op sommige Facebook-pagina's nu taboe

Je zal maar handmatig duizenden Facebook-pagina's moeten scannen om advertenties weg te halen... Toch is dat precies wat Facebook gaat doen. Dat zegt het bedrijf vandaag.

Dat gaan ze doen om ervoor te zorgen dat ze niet nog meer adverteerders kwijtraken. Onder meer Marks and Spencer dreigde hun advertenties terug te trekken; de Britse zender BSkyB had dat al gedaan. De aanleiding? Klachten over de manier waarop Facebook met aanstootgevende pagina's omgaan. En het feit dat een gezamenlijke advertentie van de twee megabedrijven op een pagina genaamd 'cute and gay boys' stond.

"Hoewel we al een zorgvuldig check- en verwijderbeleid hebben voor content die niet aan onze voorwaarden voldoet, zien we in dat we meer kunnen doen om te voorkomen dat advertenties op controversiële pagina's komen. Dus nemen we actie."Facebook

Die actie begint maandag: dan gaat personeel bekijken op welke pagina's en groepen geen advertenties meer komen. En dan gaat het dus ook om pagina's die niet meteen tegen het beleid van Facebook ingaan. Aan het eind gaan ze de advertenties verwijderen.

#FBRape

Eind mei ging Facebook al door de knieën voor een campagne tegen pagina's met vrouwonvriendelijke inhoud, #FBRape. Toen dreigden ook veel adverteerders op te stappen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl