NOS NieuwsAangepast

Reclame Code Commissie <3 Second Love-spot

Stoken in een goed huwelijk, dat is wat de datingsite Second Love volgens de SGP-jongeren doet. Maar daar staan ze alleen in. De jongerenafdeling van de christelijke partij wilde dat de Reclame Code Commissie een radioreclame van Second Love uit de lucht zou halen, maar dat gaat niet gebeuren.

Voor wie het niet kent: op Second Love kan je op zoek naar een avontuurtje of affaire naast je huwelijk. En de spotjes roepen getrouwde mensen dus op om vreemd te gaan, vindt de jongerenclub. Dat is in strijd met de wet en de goede zeden. SGP-leider Kees van der Staaij noemde de site in De Volkskrant zelfs "bijna misdadig".

Burgerlijk Wetboek

De Reclame Code is het daar niet mee eens: het staat Second Love vrij te adverteren voor hun dienstverlening. De spot is niet in strijd met het Burgerlijk Wetboek, vindt de stichting.

Jammer, vinden de SGP-jongeren. "Wanneer zelfs het stoken in goede huwelijken niet meer in strijd is met de goede smaak en het fatsoen, wat dan nog wel?", zegt voorzitter Martin de Jong.

Maar ze laten het er niet bij zitten. "We hebben veel steunbetuigingen ontvangen, ook van mensen die zeiden het doorgaans totaal niet met SGP-jongeren eens te zijn", aldus De Jong. "Ook uit polls op internet blijkt dat een meerderheid van de Nederlanders deze reclame veel te ver vindt gaan. Het zou mooi zijn als er in de maatschappij nu een tegenbeweging ontstaat. Wat ons betreft is het laatste woord hier nog niet over gezegd."

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl