NOS NieuwsAangepast

Pakketbezorgers staken: uitslag herexamen laat

En we gaan nog even door met het eindexamen-nieuws. Dit keer zijn het de herexamens die voor problemen zorgen. Of beter gezegd, het is de staking van de pakketbezorgers die roet in het eten gooit. Hierdoor wacht een tiental scholen op nagekeken herexamens die nog bezorgd moeten worden. Dat bevestigt de Onderwijsinspectie.

De examens waar het om gaat zijn in het tweede tijdvak gemaakt en komen bij de tweede corrector vandaan. Die tweede corrector staat los van de school en moet, na het nakijken, het herexamen weer terugsturen. En dat is waar de vertraging 'm zit. Om hoeveel leerlingen het precies gaat, is niet duidelijk.

Andere manier

"We adviseren scholen alles op alles te zetten om de examens boven water te krijgen", zegt een woordvoerder van de inspectie. "Als dat niet lukt, moeten we kijken of het cijfer toch op een andere manier kan worden vastgesteld."

Het zijn de zelfstandige koeriers die voor PostNL pakketten bezorgen die nu aan het staken zijn. Ze zijn boos over de verslechterde arbeidsvoorwaarden van het postbedrijf. Ze krijgen minder geld per bezorgd pakketje. De staking begon maandag en steeds meer pakketbezorgers leggen het werk neer. Tienduizenden pakjes liggen ondertussen klaar om bezorgd te worden.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl