NOS NieuwsAangepast

Islamitische schoolbesturen: Ibn Ghaldoun moet openblijven

De PvdA en de PVV willen dat 'ie dichtgaat, maar nu is er ook een partij die vindt dat de islamitische school Ibn Ghaldoun moet openblijven: de club van islamitische schoolbesturen, ISBO. Die zegt dat ze zich tot het uiterste gaan inspannen om de Rotterdamse school te steunen.

ISBO neemt geen maatregelen tegen het bestuur van Ibn Ghaldoun, omdat volgens de organisatie "niet alle feiten onbetwist vaststaan". Justitie is bezig met een onderzoek naar de fraude met eindexamens. In totaal zijn 27 examens gestolen van de school en meerdere leerlingen zijn opgepakt.

Toch is dat geen reden om de school te sluiten, zegt de organisatie: "Als er vandaag nou een grote inbraak is bij de Rabobank, dan moet de discussie gaan over de dader etc. De discussie moet dan niet gaan over het bestuur van de Rabobank, of het bestaansrecht van de bank, want dat zijn aparte discussies."

Voorkomen

Het draait er allemaal om of de school iets had kunnen doen om dit te voorkomen. Dit weekend schreef het AD dat volgens de aangehouden leerlingen, leraren wel degelijk doorhadden dat er iets niet in de haak was tijdens het uitdelen van het examen Frans, maar dat ze dat niet meldden.

ISBO noemt het gedrag van de frauderende leerlingen ontoelaatbaar. Volgens de organisatie van islamitische schoolbesturen is het betreurenswaardig dat andere eindexamenkandidaten in het land slachtoffer zijn geworden van deze zaak.

Hoeveel leerlingen in totaal de examens van tevoren hebben ingezien of hebben meegewerkt aan de diefstal, is nog onduidelijk; het onderzoek van de Onderwijsinspectie loopt nog.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl