NOS NieuwsAangepast

Politie pakt smartphonebende Indian Summer Festival

Iedereen kent wel iemand wiens smartphone in het uitgaansleven is gestolen. Gisteravond was het weer raak op het Indian Summer Festival: meer dan 240 mobieltjes verdwenen daar in andermans zakken. Het goede nieuws: de politie heeft negen mannen uit Roemenië en Noord-Afrika opgepakt.

Meerdere bezoekers kwamer erachter dat ze waren bestolen. Die gaven signalementen door aan de politie en aan de hand daarvan kon de politie iemand aanhouden. "En zo kwamen we ook bij de rest van de bende", aldus de politie in Noord-Holland.

Ze zitten nog vast en worden vandaag verhoord. De politie denkt dat meer mensen bestolen zijn en roept slachtoffers op om aangifte te doen.

Het Indian Summer Festival is dit weekend in recreatiegebied Geestmerambacht. Vandaag zijn daar nog optredens van de Handsome Poets, The Opposites en The Prodigy.

Amsterdamse clubs

Grote Amsterdamse clubs waarschuwen al langer voor dieven die actief zijn in de stad en het voorzien hebben op smartphones. Eind oktober werden twee Roemenen aangehouden, die ook tijdens concerten hun slag sloegen.

Club Air, Sugar Factory, Chicago Social Club, Studio 80 en Trouw stelden een verklaring op om feestgangers te waarschuwen. "Het is erg lastig om de dieven te betrappen", zei een woordvoerder van Club Air. "Ze pakken het slim aan. Ze dragen normale kleren en vallen niet op tussen de andere feestgangers."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl