NOS NieuwsAangepast

Groot dopingschandaal in honkbalwereld

Amerika is nog maar net bijgekomen van de bekentenis van Lance Armstrong, of het volgende dopingschandaal houdt het land alweer in de greep. Tientallen honkballers uit de Major League zouden doping hebben gebruikt, waaronder beroemde sterren als Alex Rodriguez, Ryan Braun en Melky Cabrera.

Spin in het web is Tony Bosch, de Fuentes van de honkbalwereld. In zijn anti-verouderingskliniek in Miami werd begin dit jaar een lijst met namen gevonden, waarop veel honkbalspelers stonden. Het vermoeden is dat hij vanuit zijn kliniek tientallen honkbalprofs van anabole steroïden heeft voorzien.

Bekijk hier een verslag van Associated Press:

Er gaan al jaren geruchten dat er in de honkbalwereld flink wat doping gebruikt wordt. Veel sterspelers zijn al eens verdacht van het gebruik van verboden middelen, of hebben het zelfs toegegeven. De honkbalbond wil een zero tolerance-beleid voeren en is nu vastbesloten alle overtreders te straffen.

100 wedstrijden schorsing

Als de beschuldigingen kloppen hangt zo'n 20 spelers, waaronder dus ook enkele sterspelers, een schorsing boven het hoofd van misschien wel 100 wedstrijden. Dat betekent ook dat zij een groot deel van hun miljoenensalaris moeten inleveren.

De betrokkenen worden nog tot eind juni ondervraagd. Daarna wordt bekend of er straffen worden uitgedeeld. De meeste spelers hebben via hun advocaat of woordvoerder ontkend contact te hebben gehad met Tony Bosch.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl