NOS NieuwsAangepast

"Alle coffeeshops in Maastricht dicht"

Rustig een joint roken is er niet meer bij in Maastricht. Bij een massale actie van de politie zijn opnieuw vier Maastrichtse coffeeshops gesloten: er waren buitenlanders binnen. Dat betekent dat nu alle 13 coffeeshops die naast Nederlanders ook buitenlanders binnenlieten, zijn gesloten.

Woordvoerders van de politie en van de shops meldden dat er invallen waren in de Maxcy's, de Missouri, Club69 en Lucky Time. Dat zijn er vier van de veertien die er zijn in Maastricht. Sinds de verkoop van wiet aan buitenlanders op 5 mei weer begon, waren er al 11 gesloten. Twee waren toen om andere redenen al dicht.

Niets meer open

Volgens het VOCM, de Maastrichtse coffeeshopvereniging, kunnen Nederlanders en buitenlanders nu niet meer in coffeeshops in Maastricht terecht. De enige coffeeshop die nog open is, maar niet is aangesloten bij het VOCM, is Rasta Fari Boni. Die shop is heel klein. Aan NRC laat een medewerker van de laatste geopende coffeeshop van Maastricht weten: "Het is gewoon lekker rustig hoor. Niet zo van bam, de boel ontploft."

De invallen komen een dag voor het bezoek van minister Opstelten aan Maastricht. Dan gaat de minister het gesprek aan met burgemeesters van acht coffeeshopgemeenten in Limburg.

Hoes

Burgemeester van Maastricht, Onno Hoes, gaf eerder deze maand een interview. Volgens hem worden straatdealers agressiever, nu hun klanten gewoon teruggaan naar de shops. Ze belagen toeristen die mogelijk naar een coffeeshop willen gaan. Daarom zette hij extra agenten in.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl