NOS NieuwsAangepast

Elf jongeren verdwenen in Mexico-Stad

Elf jongeren zijn spoorloos verdwenen in Mexico-Stad. Het zijn zeven jongens en vier meisjes. De jongsten zijn 16 en 19 jaar, de oudste 33, de rest is in de 20. De jongeren waren zondagochtend in een afterhours-bar in de Zona Rosa, een bekende uitgaansbuurt in de stad. Volgens vrienden zijn ze op klaarlichte dag meegenomen door een groep zwaar gewapende en gemaskerde mannen in zwarte uniformen. Het zou ergens tussen 10.00 en 12.00 uur gebeurd zijn.

De politie zegt dat ze nog geen bewijs hebben dat de jongeren echt zijn ontvoerd. Er is geen losgeld gevraagd. En ze zeggen dat zij ze niet hebben meegenomen; de autoriteiten ontkennen ook dat het om een actie van de politie of het leger ging.

Demonstratie

Donderdag was een grote demonstratie in het centrum van familieleden van vermiste mensen. De familie van deze jongeren deed daar aan mee. Ze demonstreerden ook voor de bar en eisten de beelden van de bewakingscamera. Later werden ze door het gemeentebestuur ontvangen. De openbaar aanklager zei dat maar vijf mensen als vermist zijn opgegeven, maar een moeder van een van de verdwenen jongeren zegt dat ze met z'n elven zijn verdwenen. Ze vraagt zich ook af hoe zo'n massa-ontvoering kon gebeuren in het centrum, vlakbij het hoofdkwartier van de politie.

Bewoners van Tepito, waar de verdwenen jongeren wonen, zeggen dat het wel om 15 of 16 mensen kan gaan. Tepito is een van de meest criminele en gewelddadige wijken van de Mexicaanse hoofdstad. Bewoners zeggen ook dat er veel problemen zijn geweest met de bar en dat die daarom steeds van naam verandert.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl