dinsdag 28 mei 2013

Examen VWO Frans uitgelekt

Een foto van het examen FransEen foto van het examen FransCito

Nog één examen morgen - en dat is nu uitgelekt. Op internet staan foto's van het eindexamen Frans voor het VWO. Het Cito heeft samen met het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) onderzocht of het inderdaad om het examen 2013 gaat - en dat is zo. Dat heeft het College voor Examens, dat verantwoordelijk is voor de eindexamens, bevestigd. Bijna 17.000 vwo-scholieren maken het examen Frans morgenmiddag om 13.30 uur.

Het College voor Examens maakt morgen in de loop van de ochtend bekend wat er gaat gebeuren. Volgens het college liggen er noodscenario's klaar. Het lijkt erop dat het examen morgen doorgaat:

Het examen wordt in ieder geval niet doorgeschoven naar het tweede tijdvak. Het advies van LAKS: ga gewoon naar school morgen en kijk wat de school dan zegt.

Niet eerlijk

De lekker maakte foto's van het examen met z'n telefoon. In een brief legt hij uit waarom hij heeft gelekt. Kort gezegd komt het erop neer dat hij van meer dan tientallen bronnen heeft gehoord dat er meer dan zes VWO-examens zijn gestolen uit scholen. En hij doet dit nu omdat hij het oneerlijk vindt voor de leerlingen die wél ploeteren, huilen en zweten voor een examen.

Wie de foto's van het examen op internet heeft gezet, is niet bekend.

Deel dit artikel