Chinese hackers stelen defensiegeheimen VS

Chinese hackers hebben defensiegeheimen van de VS gestolen. Volgens bronnen binnen het Pentagon gaat het om een aantal zeer geavanceerde Amerikaanse wapensystemen, meldt The Washington Post. De documenten zouden informatie bevatten over patriotraketten en gevechtsvliegtuigen.

Dat er was ingebroken in de systemen was al bekend, maar nu is dus ook duidelijk wat ze precies hebben gestolen. Volgens de Amerikaanse krant zou het gaan om vertrouwelijke informatie die de Verenigde Staten in een zwakkere positie kunnen plaatsen.

"Bizar"

"Dit is miljarden dollars aan militair voordeel voor China", zegt een anonieme bron tegen de Washington Post. "Ze hebben 25 jaar aan onderzoek en ontwikkeling bespaard. Het is bizar."

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde vorige maand al op de aantijgingen van de VS en zei niets met de aanvallen te maken te hebben. Beijing zegt zelf ook slachtoffer te zijn van cyberaanvallen, die vanuit de Verenigde Staten zouden komen.

Australië

Gisteren meldden Australische media dat Chinese hackers ook geheime informatie hebben gestolen van de Australische geheime dienst. Premier Gillard ontkent die beweringen vandaag.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl