NOS NieuwsAangepast

Kamer: belminuten langer van jou

De Consumentenbond wilde het al eerder: je belminuten, sms'jes en data meenemen naar de volgende maand. Nu wil ook een meerderheid in de Tweede Kamer dat beltegoed niet al na een maand vervalt.

Wie nu een abonnement koopt, spreekt een belbundel af, maar de overgebleven minuten in die bundel vervallen al na een maand. Volgens de Consumentenbond verdienen T-Mobile, Vodafone en KPN daar maandelijks 68 miljoen euro aan.

"Verkopers wijzen klanten erop dat alles wat ze boven de afgesproken belbundel bellen extra duur is, en lokken klanten zo om grote belbundels af te spreken. Maar alles wat overblijft, verdwijnt in de zakken van de telecombedrijven" aldus Tweede Kamerlid Kees Verhoeven van D66.

Half jaar geldig

De Tweede Kamer wil dat belminuten minimaal een half jaar geldig blijven. Dat is korter dan waar de Consumentenbond voor pleitte; die wilde dat je een jaar gebruik kon maken van je niet gebruikte minuten, sms'jes en data.

Kamer vraagt op initiatief van D66 aan minister Kamp van Economische Zaken om het plan uit te voeren. Ook de PvdA, de PVV, het CDA en de SP steunen het plan.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl