NOS NieuwsAangepast

350 Fransen gearresteerd tijdens protesten

Gisteren gingen duizenden mensen de Franse straten op om te protesteren tegen het homohuwelijk in Frankrijk. Die protesten verliepen vrij rustig, maar daarna liep het een en ander uit de hand. Er zijn 350 mensen aangehouden.

Zeker vier agenten, een fotograaf en een betoger raakten gewond. Er werden flessen en rookbommen gegooid. Manuel Valls zei vanmorgen op de Franse tv dat naar aanleiding van die rellen van gisteravond veel extreem-rechtse groeperingen zijn opgepakt.

150.000

In het achterhoofd houdend dat er 150.000 mensen aan de demonstratie meededen, kan worden gezegd dat die relatief rustig is verlopen. Toch is het verzet tegen het homohuwelijk groot. In de weken voorafgaand aan het ja-woord van president Hollande waren er vaker ongeregeldheden.

De extreemrechtse activist Dominique Venner pleegde dinsdag op 78-jarige leeftijd zelfmoord in de Notre Dame uit protest tegen het homohuwelijk en het migratiebeleid in Frankrijk. Op z'n website noemde hij de wet die het homohuwelijk goedkeurt verachtelijk.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl