NOS NieuwsAangepast

Willem Holleeder opgepakt

Willem Holleeder is opgepakt in een onderzoek van het Openbaar Ministerie naar de georganiseerde misdaad. Dat laat het OM weten aan de NOS. Holleeder is een van de verdachten; hij wordt verdacht van betrokkenheid bij afpersing.

Wie Holleeder heeft afgeperst, wil het Openbaar Ministerie niet zeggen. Ook is niet bekend of hij dit voor of na zijn vrijlating heeft gedaan. Holleeder is eerder veroordeeld voor afpersing van onder anderen vastgoedmagnaat Willem Endstra.

In Hilversum doorzoekt het OM een penthouse, dat volgens buurtbewoners van een ex-vriendin van Holleeder is. Ze zeggen dat hij daar geregeld kwam. Ook in Beverwijk en Amsterdam zijn invallen gedaan. In de Diamantbuurt in Amsterdam zijn verschillende woningen doorzocht en in Beverwijk twee sportscholen.

Bezig bijtje

'De Neus' heeft wat meegemaakt in zijn criminele carrière, zijn kerfstok zie je hieronder.

College Tour

De Nieuwe Revu maakte op 25 juli 2012 bekend dat Holleeder een vaste column krijgt. Zeven maanden later moest hij alweer opzoek naar een nieuw baantje, de Nieuwe Revu stopte zijn column.

In oktober 2012 maakt College Tour bekend dat Holleeder op bezoek kwam, ook hier was het nodige om te doen. Na een korte carrière als vice-voorzitter van motorclub No Surrender kwam hij in het nieuws na een vechtpartij op een Amsterdams terras.

Door: Bas/Ben

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl