NOS NieuwsAangepast

Weer invallen in coffeeshops Maastricht

Opnieuw twee invallen in coffeeshops in Maastricht: de zesde en zevende in korte tijd. De coffeeshops verkochten drugs aan buitenlanders, en dat is in Maastricht verboden.

Het gaat vandaag om de coffeeshops Slow Motion en Black Widow. De beheerder van Slow Motion is aangehouden, in de Black Widow is de doorzoeking nog bezig. In Slow Motion waren dertien buitenlanders die hasj of wiet hadden gekocht. De politie heeft de drugs en de hele drugsvoorraad in beslag genomen.

Gisteren kregen ook al twee coffeeshops in Maastricht bezoek van de politie. Toen werden de beheerder van coffeeshop Heaven 69 en de eigenaar van coffeeshop Easy Going aangehouden.

Coffeeshophouders en burgemeester Hoes (VVD) van Maastricht liggen met elkaar overhoop over de verkoop van wiet aan buitenlanders. Hoes wil dat de coffeeshops daarmee stoppen, maar die weigeren dat. Een rechter zei begin deze maand dat Maastricht niet een coffeeshop had mogen sluiten die wiet verkocht aan buitenlanders. Daarop gooiden coffeeshops dus de deuren weer open. Ze hopen ook nieuwe rechtszaken uit te lokken om meer duidelijkheid te krijgen.

Boven de rivieren

Vandaag bleek dat tweederde van de coffeeshops in Nederland nog steeds wiet aan buitenlanders verkoopt. Vooral coffeeshops boven de grote rivieren houden zich niet aan het ingezetenencriterium dat sinds 1 januari landelijk geldt. Meer gegevens daarover vind je hier.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl