NOS NieuwsAangepast

WNL haalt Eva Jinek van de buis

WNL schrapt Eva Jinek als presentator van de laatste vijf uitzendingen van WNL op Zondag. Vanaf aanstaande zondag zitten er Charles Groenhuijsen, Paul Jansen, en Janneke Willemse. Groenhuijsen en Jansen zullen om beurt de zondag voor hun rekening nemen.

Dat betekent dat Jinek niet meer voor de omroep op televisie te zien is. Haar programma heette altijd Eva Jinek op Zondag, maar werd een paar weken geleden, nadat ze had bekendgemaakt te vertrekken naar KRO-NCRV, omgedoopt tot WNL op Zondag.

Verbijsterd

Eva Jinek zelf was niet bereikbaar voor commentaar, maar Jeroen Pauw, bij wiens productiehuis Jinek onder contract staat, zegt dat Jinek "verbijsterd is". In het Radio 1 Journaal zei ze dat ze het nieuws pas vanmiddag hoorde. Het kwam heel hard aan, zegt Jinek. "Ik kan niet eens afscheid nemen van mijn kijkers."

WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes zegt in een reactie dat hij die verbijstering niet snapt. "Toen Jinek haar vertrek bekendmaakte, hebben we al meteen gezegd dat we zo snel mogelijk met nieuwe presentatoren zouden komen." Hij benadrukt dat de omroep Jinek veel dank is verschuldigd. "Eva heeft ons zondagprogramma op fantastische wijze gepresenteerd. Ze heeft de omroep helpen opbouwen in de eerste jaren. Wij wensen haar veel succes en geluk."

Eva Jinek zou sowieso niet lang meer voor WNL werken. De presentatrice verhuist naar KRO-NCRV, waar ze vanaf 1 juli een wekelijkse talkshow krijgt.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl