NOS NieuwsAangepast

Militair met machete vermoord op straat in Londen

Een bizarre moord in Londen: daar is op straat iemand met een hakmes omgebracht. Onder meer politicus Nick Raynsford meldde dat de dode een militair is, al kon Defensie dat nog niet bevestigen. Het gebeurde in Woolwich, in het zuidoosten van de Britse hoofdstad. Het slachtoffer zou door twee mannen zijn aangevallen; die werden later door de politie neergeschoten.

In Woolwich zit een kazerne van het Britse leger. De man die werd aangevallen droeg een T-shirt van de militaire organisatie 'Help for Heroes'.

De Britse Raad van Moslims heeft de bloedige aanval scherp veroordeeld en barbaars genoemd. Volgens de Raad is een zo´n geweldsdaad in strijd met de Islam.De Britse Raad van Moslims heeft de bloedige aanval scherp veroordeeld en barbaars genoemd. Volgens de Raad is een zo´n geweldsdaad in strijd met de Islam.

Premier Cameron heeft geschokt gereageerd. Zijn kabinet komt in spoedzitting bijeen, de Cobra-groep die zich bezighoudt met de nationale veiligeheid. Cameron zegt dat er sterke aanwijzingen zijn dat dit een terreuraanslag is. Hij komt eerder terug uit Frankrijk, waar hij was voor een ontmoeting met president Hollande. Op de spoedbijeenkomst is onder meer besloten om de beveiliging van de barakken in Woolwich, en de andere in Londen, op te schroeven. Morgenochtend komt het comité weer bij elkaar.

Beesten

Een getuige vertelde aan de BBC dat hij de aanval zag gebeuren. "De twee mannen leken wel beesten. Ze sleurden zijn lichaam naar het midden van de straat en lieten hem daar liggen. Daarna stonden ze te zwaaien met messen en een pistool en vroegen mensen foto's van hun te nemen. Alsof ze op tv wilden komen ofzo." Volgens meerdere getuigen riepen ze "Allahu Akhbar".

De zender ITV publiceerde de volgende video van een van de daders. Hij verontschuldigt zich tegenover de vrouwen ter plaatse "maar vrouwen in ons land moeten vrouwen dit ook steeds zien. You people will never be safe."

Dit is beeld van na de schietpartij:

De twee neergeschoten mannen liggen in het ziekenhuis.

Skynews houdt een liveblog bij.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl