NOS NieuwsAangepast

Maastricht gaat blowende buitenlanders onderzoeken

Een nieuw hoofdstuk in het verhaal over coffeeshops, Maastricht en buitenlanders (het lijkt het wel het rookverbod). Burgemeester Onno Hoes en de gemeenteraad van Maastricht gaan onderzoeken of er misschien toch weer buitenlanders wiet mogen kopen bij coffeeshops in Maastricht. Voorwaarde: de coffeeshops moeten naar de grenzen van de stad verhuizen.

De gemeente gaat zelfs kijken of Maastricht en Zuid-Limburg de wietteelt kunnen reguleren, net als een hoop andere gemeenten.

De burgemeester rekent erop dat de shops tot het onderzoek klaar is geen wiet zullen verkopen aan buitenlanders. Misschien een beetje naïef, want de Vereniging van Officiële Coffeeshops in Maastricht heeft al gezegd daar zeker door mee te gaan.

Peace and Love

Coffeeshops en Onno Hoes, het is niet echt een gelukkige combinatie. De wietpas bleek maar gedeeltelijk succesvol, coffeeshophouders verklaarden de oorlog aan Hoes en begonnen gewoon weer wiet te verkopen aan buitenlanders, waarna Hoes vorige week weer begon te twijfelen over zijn eigen beleid.

Nogal wat onzekerheid en onenigheid over het wietbeleid in Maastricht dus. Burgemeester Hoes en de gemeenteraad van Maastricht konden het lang niet eens worden over wat ze nu precies moesten doen. Eindelijk lijken ze nu een compromis te hebben gevonden in een onderzoek.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl