NOS NieuwsAangepast

Metroliefde in Praag met flirtcoupé's

Flirten in het openbaar vervoer, iedereen doet het wel eens. Een vluchtig moment dat je oogcontact met iemand maakt en er vervolgens wel, of helemaal niets mee doet. Soms baal je ervan dat je geen contact hebt gelegd. Dat soort praktijken behoren binnenkort tot het verleden in de Tsjechische hoofdstad Praag. Daar worden flirtwagons geïntroduceerd.

De metrotreinen in Praag krijgen wagons speciaal voor vrijgezellen. Eind dit jaar moet de eerste vrijgezellenwagon gaan rijden.

Metroromantiek

"In de metro kun je al lezen en studeren, dus waarom niet een partner tegenkomen?", aldus woordvoerder Filip Drapal van het vervoersbedrijf Ropid. De vervoerder wil de metroromantiek niet opdringen. Niet op zoek naar de liefde of een vluchtige flirt? Dan zijn er ook nog genoeg coupés waar je niet bang hoeft te zijn voor een zwoele blik of oneerbaar voorstel. Wel op zoek naar een flirt, doe het dan in ieder geval niet zo (of zorg dat je zelf kauwgum bij je hebt):

Het vervoersbedrijf ziet in gat in de markt wat betreft het bij elkaar brengen van mensen. In Praag is er namelijk een groeiend aantal eenpersoonshuishoudens. "Mensen hebben geen plek meer waar ze elkaar kunnen ontmoeten", aldus Drapal.

Ropid bekijkt in overleg met de reizigers hoe de flirtcoupés te herkennen zullen zijn en op welke tijden ze gaan rijden.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl