NOS NieuwsAangepast

World Trade Center bereikt hoogste punt

Het One World Trade Center in New York heeft vandaag zijn hoogste punt bereikt. Vanochtend is het laatste stuk van de 124 meter lange zendmast op de wolkenkrabber geplaatst.

Bekijk hier hoe dat ging:

Het gebouw is nu 541 meter hoog en is daarmee het hoogste gebouw in de Verenigde Staten.

Workers preparing the spire to install it on top of 1 World Trade Center in New York. #1wtc #nework twitter.com/Lucas_Jackson_? Lucas Jackson (@Lucas_Jackson_) May 10, 2013

Er wordt sinds 2006 aan het One World Trade Center gebouwd. De wolkenkrabber is onderdeel van het nieuwe World Trade Center. Naar verwachting zal het gebouw in 2014 worden geopend, ruim twaalf jaar na de aanslagen op de Twin Towers.

En zo ziet de nieuwe skyline van Manhattan er uit:

1 World Trade Center from our vantage point in Jersey City for @todayshow twitter.com/annenbcnews/st? Anne Thompson (@annenbcnews) May 10, 2013

De toren is omgerekend 1776 voet. Een symbolisch getal: het is namelijk ook het jaartal waarin de Verenigde Staten zich onafhankelijk verklaarden van Groot-Brittannië.

Mast of antenne?

Er zijn in de wereld slechts twee gebouwen groter dan het One World Trade Center. Toch is er onder experts nog wel enige discussie of de hoogte wel echt 541 meter is. Als je de spits ziet als een antenne, telt de hoogte van die antenne officieel niet mee. Dan zou betekenen dat de Willis Tower in Chicago het hoogste gebouw in de VS blijft.

Door: Anna

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl