NOS NieuwsAangepast

Derde inval bij coffeeshop Maastricht

Voor de derde keer heeft de politie een inval gedaan bij een coffeeshop in Maastricht. Dit keer ging het om coffeeshop Smokey. Die ligt naast Mississippi, waar de politie maandag binnenviel. Gisteren was coffeeshop Kosbor aan de beurt. Zondag, de dag dat ze hun deuren weer openden voor buitenlanders, greep de politie niet in.

De politie heeft vandaag drie mensen aangehouden: naast de beheerder en een medewerker ook een 17-jarige Belg. Daarmee maakt de Smokey zich ook schuldig aan verkoop van drugs aan minderjarigen. Verder is een onbekende hoeveelheid drugs in beslag genomen.

Drugs aan buitenlanders verkopen mag niet, maar dat doen de coffeeshops in Maastricht sinds zondag wel. Ze protesteren daarmee tegen de regel dat alleen mensen die in Nederland wonen een coffeeshop in mogen. Eind vorige maand oordeelde de rechter dat Maastricht coffeeshop Easy Going onterecht had gesloten omdat er drugs werd verkocht aan buitenlanders.

Straatdealers

Volgens de Limburgse coffeeshophouders is de handel door de huidige aanpak verplaatst naar de straat, naar dealers. Vereniging De Achterdeur uit Tilburg wil Tilburgers wakker schudden en zette daarom een filmpje van straathandel op YouTube:

En zondag, 'bevrijdingsdag':

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl