Huiszoekingen na diamantroof

De Belgische politie heeft op veertig plaatsen huiszoeking gedaan. Rechercheurs zochten naar de daders van de grote diamantroof op de Brusselse luchthaven Zaventem in februari. Panden in heel België werden doorzocht, maar vooral in Brussel. Justitie vermoedt dat daar ook de hoofdverdachten wonen.

  • DUUR: 29 SEC
  • 4868 KEER BEKEKEN
Sluit video
woensdag 8 mei 2013

Doorbraak in spectaculaire diamantroof

Een toegangshek van luchthaven ZaventemEen toegangshek van luchthaven ZaventemAFP

Geen schoten, geen gewonden en binnen vijf minuten waren ze weer weg. Maar wel met een buit van ruim 37 miljoen euro. Het verhaal van de bende die afgelopen februari een spectaculaire diamantroof in België pleegde, heeft een nieuwe wending gekregen.

Lange tijd was het stil, maar vandaag heeft de politie maar liefst 31 verdachten opgepakt. De Belgische politie deed vanochtend met 200 agenten huiszoeking op veertig plaatsen in heel België. Daarbij werden 24 mensen gearresteerd. Ook in Zwitserland zijn zes arrestaties verricht en in Frankrijk is de hoofdverdachte opgepakt. Justitie denkt dat de man de belangrijkste spil van de overvallers was.

Bij de invallen zijn grote sommen geld aangetroffen. Ook een deel van de buit, die bestond uit ruwe diamanten, is teruggevonden.

Binnen vijf minuten weer weg

De roof vond op 18 februari plaats. Iets voor 20.00 uur reden twee zwarte auto's met zwaailichten en met hoge snelheid door de opengeknipte omheining van het vliegveld naar een vliegtuig met bestemming Zwitserland. Medewerkers van het waardetransportbedrijf Brink's stonden daar pakketten in te laden. Onder bedreiging wisten de daders ruim 120 pakketjes te stelen.

België wil niet zeggen of er contact is geweest met Nederland naar aanleiding van het onderzoek. Ook in Nederland is de afgelopen een aantal transporten van Brink's overvallen.

Deel dit artikel