NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 4 mei

"Luchtaanval Israël in Syrië"

Volgens anonieme bronnen binnen de Amerikaanse regering hebben Israëlische gevechtsvliegtuigen doelen in Syrië aangevallen. Dat zou donderdag of vrijdag zijn gebeurd.

De bronnen zeggen dat westerse inlichtingendiensten op dit moment geheime informatie onderzoeken waaruit dit blijkt. CNN meldt dat de Israëlische gericht was tegen de aanvoer van wapens voor terreurbeweging Hezbollah in Libanon. Israël heeft al vaker gezegd dat zijn luchtmacht alle doelen zal aanvallen waarvan het weet dat er wapens voor terreurgroepen vandaan komen.

Weekers: goed gereageerd

Staatssecretaris Weekers vindt dat de overheid goed heeft gereageerd op de Bulgaarse fraudezaak. Die draait om Bulgaarse bendes die hier allerlei zorg- en huurtoeslagen kwamen ophalen. Weekers kreeg kritiek omdat de zaak al heel lang speelde. Hij zegt dat hij pas op het laatste moment werd ingelicht.

Het verdriet van Volendam

Feest in Leeuwarden maar verdriet in Volendam. Sc Cambuur promoveerde gisteravond verrassend naar de Eredivisie. En dat terwijl bij FC Volendam de champagne al koud stond om het kampioenschap in de Jupiler League te vieren. Niet dus: door verlies bij Go Ahead Eagles ging dat feest niet door.

Euforie bij sc Cambuur dus: "Dit is fantastisch, ik heb er last van mijn hart van gekregen man. Het steekt aan alle kanten", reageerde interim-trainer Henk de Jong.

De uitzending van gisteravond, met: mogelijk honderden doden bij bloedbad in Syrië; ophef om bloteborstenshow in Denemarken; en: leven als een holbewoner, zij gaat het doen.

Matchfixing?

In de Jupiler League is de kampioen bekend, in de eredivisie kan Ajax morgen kampioen worden. Maar een groot verhaal in de Volkskrant gaat het in de Nederlandse voetbalcompetities niet altijd eerlijk: matchfixing dus. Paul R. heeft volgens de krant gezegd dat er de afgelopen tien jaar "met enige regelmaat" Nederlandse voetbalwedstrijden zijn gemanipuleerd.

Paul R is een belangrijke verdachte in een groot Duits onderzoek naar het omkopen van spelers en scheidsrechters. Het Volkskrantverhaal klinkt spannend, zegt onze voetbalcommentator Ragnar Niemeijer, maar hij ligt er niet wakker van. "Het is een smeuïge kwestie, maar je moet wel concreet met wedstrijden op de proppen komen, met spelers die zeggen: ik ben gepakt door die maffia".

Dodenherdenking

Vanavond om 20.00 uur wordt overal in het land weer twee minuten stilte gehouden om oorlogsslachtoffers te herdenken. Veruit de meeste mensen in ons land vinden dat belangrijk. NOS-verslaggever Pauline Broekema houdt de 4 mei-voordracht tijdens de herdenkingsbijeenkomst in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Vanaf vanmiddag geeft radionieuwslezer Bart Jan Cune updates over hoe het er op de Dam aan toe gaat voorafgaand en tijdens de herdenking. In dit artikel verzamelen we zijn bijdrages.

Door: Suse

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl