NOS NieuwsAangepast

NBA-speler Collins: "Ik ben zwart en homo"

NBA-Basketballer Jason Collins is als eerste actieve Amerikaanse sporter uit de kast gekomen. Dat deed hij in het blad Sports Illustrated. En daarmee heeft hij een groot taboe doorbroken.

Collins zei dat het niet zijn bedoeling was om de eerste openlijke homo te zijn in de Amerikaanse teamsport. "Maar nu ik het ben, breng ik graag de discussie op gang", aldus Collins.

Veel steun

En Collins kreeg meteen al heel veel steun. De Washington Wizards, de club waarbij Collins voor het laatste speelde, schrijft op de website erg trots te zijn op de basketbalspeler. Bill Clinton, wiens dochter Chelsea bij Collins op school zat, noemt op zijn website de coming out een 'belangrijk moment in de professionele sport'. Ook het Witte Huis prijst hem voor zijn moed:

Andere bekende basketballers lieten in tweets weten Collins te steunen:

Proud of @jasoncollins34. Don't suffocate who u r because of the ignorance of others #courage #support #mambaarmystandup #BYOU Kobe Bryant (@kobebryant) April 29, 2013

I am so proud of my bro @jasoncollins34 for being real. #FTheHaters bit.ly/12J9el5 Baron Davis (@Baron_Davis) April 29, 2013

The time has come. Maximum respect. RT @baron_davis: I am so proud of my bro @jasoncollins34 for being real. ... tmi.me/TGSBh Steve Nash (@SteveNash) April 29, 2013

Wie volgt?

De Amerikaanse ijshockeybond begon twee weken geleden een campagne om de sport op coming outs van spelers voor te bereiden. Het gerucht ging al langer dat enkele professionele sporters op het punt stonden hun homoseksualiteit bekend te maken. Dus de vraag is: wie volgt?

Een paar maanden geleden kwam de Amerikaanse voetbalinternational Robbie Rogers uit de kast, maar hij stopte daarna meteen met zijn sportcarrière.

Door: Anna

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl