NOS NieuwsAangepast

Racoon en Kensington grote winnaars 3FM Awards

Racoon is, net als vorig jaar, de grote winnaar bij de 3FM Awards. De band was dit jaar niet alleen de beste band en beste popartiest, maar won ook een award voor de single Oceaan. Daarmee staat het totale aantal 3FM Awards voor Racoon op 8.

De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor Nederlandse muziekacts. De winnaars zijn gekozen door de luisteraars van radiozender 3FM. De prijzen werden dit jaar voor de negende keer uitgereikt, vanuit de Gashouder in Amsterdam.

Kensington beste live act

Ook Kensington kreeg veel prijzen: voor beste live act en beste album. De Utrechtse rockband won vorige maand al de Serious Talent Award 2013, de talentenprijs van 3FM.

Ilse de Lange was de beste zangeres, maar was ziek en kon haar award niet komen ophalen. Net als vorig jaar won Armin van Buuren de award voor beste dance-act. Hij kon ook niet bij het evenement zijn, omdat hij moest optreden in het buitenland.

Racoon maakte altijd Engelstalige muziek, maar heeft nu groot succes met het Nederlandstalige nummer Oceaan. Zanger Bart van der Weide: "Best wel schraal als je al zo lang bezig met Engelstalige muziek en dat je dan een award wint voor een Nederlands nummer. Maar het was een eenmalig uitstapje, we blijven lekker in het Engels zingen."

De winnaars op een rijtjeBeste Band: RacoonBeste Zangeres: Ilse DeLangeBeste Zanger: Guus MeeuwisBeste Album: Kensington - VulturesBeste Single: Racoon - OceaanBeste Live Act: KensingtonBeste Artiest Pop: RacoonBeste Artiest Alternative: BlaudzunBeste Artiest Dance: Armin van BuurenBeste Artiest Hiphop: The OppositesBeste Artiest Rock: KaneBeste Nieuwkomer: Mister and Mississippi

Maandag werd al bekend dat Handsome Poets de Schaal van Rigter kregen voor hun single Sky On Fire.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl