NOS NieuwsAangepast

Syrische zoektocht vader Jejoen zonder succes

Hij ging naar Syrië om zijn zoon te zoeken, maar gisteravond ging hij de grens met Turkije weer over, zonder zijn zoon: de vader van Jejoen, Dimitri Bontinck. Dat melden Belgische media. Maar hij geeft de moed niet op, zei hij tegen het VRT-journaal. Die maakte ook een reconstructie van zijn week in Syrië, die zie je hier.

Bontinck ging ruim een week geleden naar Syrië om zijn zoon, de Antwerpse jihadist Jejoen (18), te vinden. Dat liep nog bijna fout af, toen een radicale groepering hem verdacht van spionage en dacht dat hij voor de CIA werkte. "Ik kreeg een kap over m'n hoofd, mijn kleren moesten uit, handboeien om, een kalashnikov in de mond, ik werd constant ondervraagd. Uiteindelijk ben ik na 2 uur vrijgelaten."

"Ik heb al het mogelijke gedaan", zegt Bontinck tegen de VRT. "En misschien ben ik ook wel te ver gegaan." Zijn laatste hoop: een ontmoeting met de leider van de extremistische al-Nusra-beweging. "Alles hangt af van al-Nusra eigenlijk."

Paspoort afgepakt

Jejoen Bontinck vertrok in februari met wat moslimvrienden naar Caïro om de islam te bestuderen. Dat zei hij in ieder geval tegen zijn ouders. Inmiddels is duidelijk dat hij in een trainingskamp terechtkwam, zijn paspoort is afgepakt en hij nu tegen zijn zin in Syrië meevecht.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl