NOS NieuwsAangepast

Homo's mogen trouwen in Frankrijk

De tegenstanders hebben alles gedaan om het te voorkomen, maar zonder resultaat: homo's in Frankrijk mogen nu ook met elkaar trouwen. De Senaat stemde vandaag over het nieuwe wetsvoorstel, dat met

179 stemmen voor en 157 stemmen tegen is aangenomen. Naast trouwen mogen de stellen onder de nieuwe wet ook kinderen adopteren.

De Franse Tweede Kamer had de wet in februari al goedgekeurd, maar de Senaat moest dus ook nog instemmen. Frankrijk was ontzettend verdeeld over het onderwerp. In december gingen mensen de straat op om hun steun te betuigen. Ook president Hollande wilde de wet per se invoeren.

Maar er waren ook tegenstanders. De katholieke kerk en de conservatieve oppositie zagen het huwelijk niet zitten. Eén Franse bisschop noemde het zelfs 'ultiem bedrog'.

Het homohuwelijk is er dus door, maar homohaat is er nog wel: de Nederlander Wilfred de Bruijn is daar het levende bewijs van. Frankrijk is het 13de land dat het homohuwelijk invoert. In Uruguay mogen sinds gisteren homostellen ook in het huwelijksbootje stappen.

Door: Selina

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl