Nederlander gezicht van strijd tegen Franse homohaat

De Nederlandse Wilfred de Bruijn is het gezicht geworden van de Franse homobeweging. De Bruijn werd afgelopen zondag in Parijs mishandeld om zijn geaardheid. In Frankrijk zijn ze geweld tegen homo's meer dan zat.

  • DUUR: 01 MIN 41 SEC
  • 3312 KEER BEKEKEN
Sluit video
vrijdag 12 apr 2013

Nederlander gezicht van strijd tegen Franse homohaat

Wilfred de Bruijn fight backWilfred de Bruijn fight backWDB

Gisteravond gingen in Parijs zo'n tweeduizend mensen de straat op die het gehad hebben met de homohaat in Frankrijk. Die haat uitte zich onlangs in de mishandeling van Wilfred de Bruijn. Die naam zegt je waarschijnlijk niet meteen iets, maar de afgelopen dagen ging een foto van zijn bont en blauw geslagen gezicht rond op Twitter en Facebook.

De Parijse Nederlander De Bruijn is zaterdagnacht met zijn vriend in Parijs in elkaar geslagen door een groep homohaters. Hij liep onder meer een gebroken tand en scheuren in zijn kaakbot en schedel op. Ook zijn vriend werd in elkaar geslagen. De daders zijn gevlucht.De 38-jarige werd zo onbedoeld het gezicht van de strijd tegen homohaat in Frankrijk. Italiaanse, Franse, Britse en Amerikaanse media berichtten over de mishandeling.

Facebook

Vanmorgen was de foto al bijna 8000 keer gedeeld. Op zijn Facebookpagina schrijft De Bruijn: "Het spijt me dat ik dit moet laten zien, dit is het gezicht van homofobie." De schokkende foto van de resultaten van de mishandeling vind je hier.

Gisteren sprak De Bruijn tijdens die protesten. Onze correspondent Ron Linker was erbij.

De aandacht voor de mishandeling van Wilfred de Bruijn komt in de week voorafgaand aan een belangrijke beslissing over het homohuwelijk in Frankrijk. Begin deze week keurde de Franse Senaat het eerste -en volgens velen het belangrijkste- wetsartikel over het homohuwelijk al goed. Het wetsvoorstel over het homohuwelijk in Frankrijk bestaat uit verschillende delen. Pas als alle onderdelen door de Senaat zijn goedgekeurd, is het homohuwelijk toegestaan.

Door: Jurjen

Deel dit artikel