NOS NieuwsAangepast

Ook al Bitcoin-miljonair?

223 dollar is hij inmiddels waard: de Bitcoin. De virtuele internetmunt was in februari nog 20 dollar waard, maar vorige week al 108. De munt is de afgelopen maanden enorm in waarde gestegen, mede door alle aandacht die hij kreeg. Hier zie je actuele waarde op dit moment: http://realtimebitcoin.info/.

Dat de koers van de Bitcoins nu stijgt heeft te maken met de onrust in de eurozone. Nadat bekend werd dat bankspaarders op Cyprus moeten meebetalen aan het redden van hun banken, verdubbelde de koers.

Een Redditgebruiker schrijft dat 'ie zich sinds gisteren miljonair kan noemen. De komende maand gaat Bitcoinmillo het verzilveren, maar een deel houdt hij in Bitcoins. Waar of niet, feit is dat je nu maar 5000 bitcoins hoeft te hebben om miljonair te zijn. En volgens en poll op het Bitcoin Forum zouden meerdere mensen inmiddels vermogend in Bitcoins zijn.

Nou is Bitcoin niet de enige alternatieve munt, je hebt er nog veel meer. Zoals de Chiemgauer, Horas (uren) en Berkshares. New York Magazine maakte een handig overzichtje.

Bitcoins bestaan sinds 2009. Een anonieme internetter bedacht een manier waarop mensen elkaar kunnen betalen, zonder dat banken erbij betrokken zijn die transactiekosten berekenen. De munt wordt in tegenstelling tot echt geld niet geslagen, maar door ingewikkelde cryptografische formules berekend. Iedereen kan meedoen en de software is openbaar. Dit systeem zorgt ervoor dat munten niet te kopiëren zijn en dat er maar een beperkt aantal van is. Hier hoor en lees je precies hoe Bitcoins werken.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl