NOS NieuwsAangepast

Media Markt filmde ook andere ketens

De Media Markt heeft in winkels van andere ketens stiekem opnames gemaakt met een verborgen camera. Het bedrijf biedt daarvoor excuses aan. De beelden zijn gebruikt als voorbeeld. Het moederbedrijf van Media Markt zegt dat het gebeurde op initiatief van een personeelstrainer. De directie zou er niet vanaf hebben geweten.

Woordvoerders van winkelketens Expert en De Tuinen zeiden vanochtend al dat ze denken dat hun medewerkers stiekem zijn gefilmd door een team dat is ingehuurd door de Media Markt. De afgelopen dagen werd al bekend dat de Media Markt in vijf eigen vestigingen personeelsleden heeft gefilmd, zonder ze dat te vertellen. Een 'mystery shopper' testte hen op hun klantvriendelijkheid.

Juridische stappen?

Een woordvoerder van Expert zegt de indruk te hebben dat zijn medewerkers zijn gefilmd door een team dat in opdracht van de Media Markt werkte. De opnames zouden zijn gebruikt als voorbeeld voor Media Marktpersoneel. Expert heeft niets te maken met de videobeelden zegt de woordvoerder: "Wij filmen nooit ongevraagd ons personeel of klanten."

Expert onderzoekt de gebeurtenissen en overweegt juridische stappen tegen de Media Markt.

De Tuinen

Ook De Tuinen gaat ervan uit dat personeelsleden in het geheim zijn gefilmd in opdracht van de Media Markt. De drogisterijketen zegt dat het daar geen toestemming voor heeft gegeven.

Intussen windt FNV Bondgenoten zich op en roept medewerkers van winkels op zich te melden als zij in het geheim door hun werkgever zijn gefilmd.

Fraude of diefstal

Volgens het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) mogen bedrijven personeelsleden alleen in het geheim filmen als er een vermoeden is van fraude of diefstal. Het bedrijf moet dan een melding doen bij het CBP. Het college heeft van de Media Markt geen melding gekregen.

Door: Suse

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl