NOS NieuwsAangepast

Voetbalwedstrijd loopt uit op vechtpartij

In Langenboom, bij Nijmegen, is een voetbalwedstrijd uitgelopen op een grote vechtpartij. Spelers van voetbalclub SES Langenboom gingen op de vuist met voetballers van FC Schadewijk Oss. Dat meldt Omroep Brabant.

Aanleiding was een speler van FC Schadewijk Oss die een speler van SES Langenboom onderuit haalde. De scheidsrechter gaf de speler een rode kaart. Die trapte vervolgens tegen het hoofd van de speler van Langenboom, die nog op de grond lag.

Vervolgens gingen de elftallen met elkaar op de vuist. De scheidsrechter gaf nog twee rode en twee gele kaarten en staakte de wedstrijd. Daarna ontstond er ook een vechtpartij onder de toeschouwers.

Politie gebeld

"Uiteindelijk stonden wel 80 mensen met elkaar te worstelen en toen kwam de politie", zegt een toeschouwer daarover tegen Omroep Brabant.

Aanvoerder Jaap van de Vorle van SES Langenboom zag het allemaal gebeuren. Tegen Omroep Brabant vertelt hij: "Het ging razendsnel, de ene reactie lokte de andere uit. Ik heb ook iemand ruw weggetrokken die op het punt stond een speler van ons aan te vallen. Het ging echt nergens over. Het is echt in en in triest dat dit is gebeurd."

Twee spelers geschorst

FC Schadewijk heeft twee spelers voor het leven geschorst. De club schaamt zich:

FC Schadewijk betreurt zeer wat er is gebeurd. Er is geen excuus mogelijk als een speler een andere voetballer slaat of schopt. FC Schadewijk herkent zich niet in dit gedrag en accepteert dit gedrag van zijn spelers niet.website FC Schadewijk

Door: Anna

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl