NOS NieuwsAangepast

Prostitutie in plaats van Zumba

Een vrouw uit het Amerikaanse Portland heeft toegegeven haar sportschool te hebben gebruikt als een dekmantel voor een bordeel. Samen met ene Mark Strong Sr. zou de 30-jarige Wright zo in anderhalf jaar meer dan 150.000 dollar hebben verdiend. Daarnaast zou ze met een verborgen camera klanten hebben gefilmd tijdens hun bezoekjes aan de 'sportschool'.

De vrouw kan 10 maanden in de gevangenis belanden voor haar praktijken. Ze wordt onder meer beschuldigd van het promoten van prostitutie, maar ook voor het prostitueren van zichzelf. Haar handlanger is al veroordeeld tot 20 dagen cel.

De zaak deed eerder al stof opwaaien omdat de overheid zei dat de danslerares minstens 150 klanten had. In het kleine Amerikaanse stadje met 10.000 inwoners begon iedereen zich vervolgens af te vragen wie dat dan waren. Uiteindelijk bleken er maar enkele klanten uit Portland zelf te komen, al waren dat wel prominenten als een ex-burgemeester en een dominee.

Zumba

Door toe te geven heeft de vrouw zich een proces bespaard. De seksvideo's en duizenden sms'jes en e-mails die dan waren vertoond hadden de zaak tot een nog groter mediaspektakel gemaakt.

Zumba is een soort dansfitness op Latijnse en 'internationale' muziek. Beeld zegt in dit geval meer dan duizend woorden, dus de dames hieronder doen het even voor:

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl