NOS NieuwsAangepast

'Mark Zuckerberg gaat lobbyen in Washington'

Mark Zuckerberg wil zich met de politiek gaan bemoeien. De Facebookoprichter wil samen met andere jonge succesvolle zakenmannen een lobbygroep opzetten die zich gaat bezighouden met immigratie, onderwijs, economie en wetenschap.

Zuckerberg wil al langer de immigratiewetten in Amerika versoepelen. Vorige maand schreven hij samen met anderen hierover een brief naar president Obama. De wetgeving is nu nog erg streng en als die versoepeld wordt, zouden technische bedrijven makkelijker slimme techneuten van over de hele wereld aan kunnen trekken. Daarnaast hopen ze buitenlandse nerds die in Amerika studeren aan een verblijfsvergunning te helpen.

Republikeins

Er lijkt een Republikeins tintje te zitten aan de groep. Zo staan twee grote geldschieters bekend als conservatieve consultants. En dat is raar, want een van hen was in 2008 nog betrokken bij een campagne tégen nieuw immigratiewetten.

Verschillende CEO's van grote technische bedrijven hebben zich aangesloten bij het initiatief. Zo doen Marissa Mayer van Yahoo en Meg Whitman van Hewlett Packard mee. Ook Zuckerbergs oude kamergenoot van Harvard, Joe Green, zal een steentje bijdragen aan de groep.

Mark Zuckerberg wilde nog geen commentaar geven. Mocht hij echt gaan lobbyen zal de mediatycoon in ieder geval geen moeite hebben zijn boodschap te verspreiden op social media.

Door: Selina

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl