NOS NieuwsAangepast

Live: persconferentie over pesten

Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs en de Kinderombudsban presenteren straks hun plan van aanpak als het gaat om pesten. Zij hebben een rapport opgesteld naar aanleiding van de gebeurtenissen van eind vorig jaar. Toen maakten twee jonge mensen, Fleur Bloemen en Tim Ribberink, kort na elkaar een einde aan hun leven. Aanleiding: aanhoudende pesterijen.

Het Jongerenpanel van EenVandaag deed eerder onderzoek naar pesten onder scholieren. 800 jongeren die nu of eerder zijn gepest, werden ondervraagd. 60 procent van hen vindt dat de school niet genoeg heeft gedaan om het pesten te stoppen. In 40 procent van de gevallen heeft de school volgens de deelnemers helemaal niets gedaan.

'Ze doen niks'

"Ze doen helemaal niks, en als ze iets doen, geven ze jou de schuld ervan. Ik had het beter niet kunnen vertellen, want omdat ik dat wel heb gedaan, werd het alleen maar erger", zo vertelt een slachtoffer van pesterijen.

De gebeurtenissen van Tim en Fleur wakkerden de discussie over pesten flink aan. Moet er een andere aanpak komen als het gaat om pesten? Dekker en de Kinderombudsman presenteren hieronder hun bevindingen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl