NOS NieuwsAangepast

In Zuid-Korea geen rokjesdag

Wie in Zuid-Korea schaars gekleed over straat loopt riskeert een boete. Vandaag wordt daar een wet van kracht die boetes van 35 euro kan opleggen aan degene die te veel blootgeeft van het lichaam.

De nieuwe controversiële wet van de vrouwelijke president Park Geun-Hye kon rekenen op reacties. Op Twitter spraken Koreanen hun ongenoegen uit. Kunstenaar en tv-persoonlijkheid Nancy Lang plaatste een foto op Twitter waar ze op uitdagende wijze een briefje van 50.000 Koreaanse won (35 euro) naast haar decolleté waait.

? ???~?~ ?~~~~! twitter.com/nancylangart/s? ? Nancy Lang (@nancylangart) 11 maart 2013

Een lid van de Democratische Partij Ki Sik Kim vroeg zich af waarom de overheid zich bemoeit met hoe inwoners zich kleden.

De minirok is vooral erg populair onder Koreaanse meisjes. De garderobe van de K-Pop meidengroep Girls Generation bestaat nagenoeg alleen uit de 'weinig verhullende' kledingstukken. Een aantal clips van de meiden werd onlangs dan ook niet geschikt bevonden voor kijkers onder de 19 jaar.

Critici vergelijken de nieuwe president met haar overleden vader Park Chung-hee, die het land leidde tussen 1963 en 1979. Hij voerde een verbod in op rokken die meer dan 20 centimeter boven de knie uitkwamen. De politie zegt tegen CNN dat het niet klopt dat zij gaan letten op wat mensen dragen op straat. "Het gaat niet per se over de kledingkeuze maar moet publieke naaktheid en onzedig gedrag stoppen."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl