NOS NieuwsAangepast

YouTube trekt miljard gebruikers per maand

YouTube is zo trots als een 1 met 9 nullen. De videodienst meldt dat het sinds gisteren officieel een miljard bezoekers per maand trekt. Een flinke groei sinds oktober 2011, toen trok de website nog 800 miljoen mensen per vier weken naar hun site.

"Als wij een land waren, zouden we het op twee na grootste ter wereld zijn, na India en China", zo schrijft een woordvoerder. Met de mijlpaal van 1 miljard mag YouTube aanschuiven bij Facebook. Dat sociale medium trekt ook 1 miljard gebruikers per dag.

De bezoekersaantallen zijn vooral interessant voor YouTube zelf, want de omvang van het publiek is cruciaal bij het binnenrollen van de dollars. Nu is het kijken van een filmpje niet zo bijzonder in de ogen van YouTube, zij willen weten wat mensen precies doen. Dat wil zeggen: hoe lang blijven ze op hun website en op welke kanalen abonneren mensen zich?

50%

Het gebruik van YouTube is volgens Robert Kyncl, die YouTube namens Google onder z'n hoede heeft, met 50 procent toegenomen. "Maar", zo zegt hij, "kijk je naar het totaal aantal gebruikers, dan is dat niet met datzelfde percentage gestegen."

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl