NOS NieuwsAangepast

Malala gaat weer naar school

Na maanden van revalidatie gaat Malala Yousafzai weer doen waar ze zo hard voor heeft gestreden: naar school. "Ik ben zo blij dat deze droom uitkomt", aldus het 15-jarige Pakistaanse meisje.

De Taliban schoten Malala oktober vorig jaar in Pakistan door het hoofd, omdat ze "te westers dacht": ze streed voor het recht van meisjes naar school te gaan.

Malala uitgegroeid tot symbool

Door de aanval stond Malala symbool voor het recht van meisjes op onderwijs. Ze wordt zelfs genoemd als kanshebber voor de Nobelprijs voor de Vrede.

Malala ging na de aanval van de Taliban naar Engeland om te herstellen. Daar werd een deel van haar schedel en gehoor door middel van een operatie hersteld. Ze gaat nu naar een Engelse School: de Edgbaston High School in Birmingham.

'Grote stap'

De Britse ex-premier Gordon Brown is blij met haar nieuwe stap: "Dit is een grote dag voor Malala en haar familie. Met haar moed laat Malala zien dat niets, zelfs geen kogels, intimidatie of doodsbedreigingen, het recht van elk meisje op onderwijs in de weg staat."

De verwachting is dat Malala de komende tijd in Engeland blijft. Haar vader heeft een baan gekregen bij het Pakistaanse Consulaat in Birmingham. Pakistan is nog steeds niet veilig voor het meisje: de Taliban hebben laten weten Malala alsnog te willen doden.

Door: Anna

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl