NOS NieuwsAangepast

Voetballers Nieuw Sloten blijven vastzitten

Zeven van de acht verdachten die vastzitten op verdenking van de doodslag op grensrechter Richard Nieuwenhuizen blijven voorlopig achter de tralies. De rechter wees een verzoek om vrijlating vandaag af. Volgens de rechter is de verdenking tegen de zes minderjarigen en de vader van een van hen sterk genoeg voor verlenging van het voorarrest.

Zitting blijft openbaar

Eerder vandaag besloot de rechter al dat de zitting openbaar blijft voor pers na nabestaanden. Normaal gesproken wordt een rechtszaak met minderjarigen - zeven van de acht in dit geval - achter gesloten deuren behandeld. Volgens advocaat Spong kunnen de getuigen "onherstelbaar beïnvloed worden" door de media-aandacht. Maar in dit geval weegt het maatschappelijk belang groter, aldus de rechter.

De zitting van vandaag was een pro-formazitting. De inhoudelijke behandeling van de zaak is in mei. De acht voetballers van voetbalclub Nieuw Slotenzouden betrokken zijn geweest bij de mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen van voetbalclub Buitenboys. Nieuwenhuizen overleed een dag later aan zijn verwondingen.

Door: Lex

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl