NOS NieuwsAangepast

Nederlandse student ziet eigen bedrijf wel zitten

De Hollandse handelsmentaliteit lijkt te leven onder studenten. Zij beginnen in hun studietijd relatief vaker een eigen bedrijf dan studenten in andere landen. Dat blijkt uit een jaarlijks internationaal onderzoek naar de ondernemerslust van studenten.

Nederland heeft een laag aantal studenten met ondernemerschapsambities, maar Nederlandse studenten mét ambities beginnen in hun studietijd toch relatief vaker een eigen bedrijf (3 procent) dan studenten in andere landen (gemiddeld 2 procent). En terwijl collega-ondernemers in het buitenland liever met meerdere mensen in zee gaan, doen de Nederlanders het bij voorkeur alleen.

Nederlandse studenten

Binnen Nederland blijken studenten vooral enkele jaren na de studie een eigen bedrijf te willen. Zo'n 3 procent van de Nederlandse studenten wil meteen na de studie gaan ondernemen. Maar liefst 18 procent wil dat binnen 5 jaar.

Het is misschien niet heel verrassend, maar studenten economie en bedrijfskunde worden het vaakst ondernemer. Ook beginnen hbo'ers vaker een eigen bedrijfje dan academische studenten (36 tegen 27 procent).

Door: Anna

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl