NOS NieuwsAangepast

'Panic button' laat Grote Markt Groningen volstromen

Oeps, foutje. Dat moet de directeur van voetbalclub FC Groningen gistermiddag hebben gedacht toen hij merkte dat hij per ongeluk een enorme politiemacht had opgeroepen. Hij was aan het wachten op het kantoor van de burgemeester. In gedachten verzonken drukte de directeur op een alarmknop, de zogenaamde panic button, vertelt iemand van de gemeente Groningen rechts van dit artikel.

Directeur Hans Nijland was in het kantoor van de burgemeester om te overleggen met de wethouder Sport. Per ongeluk drukte hij daar op de alarmknop.

Actie!

Voor de politie betekent dat: actie! Onmiddelijk rukte een grote politiemacht uit richting de Grote Markt. Ook ging meteen een aantal agenten het kantoor in.

Hoe ongelukkig ook, de woordvoerder van de burgemeester verwacht niet dat de gemeente moet opdraaien voor de gemaakte kosten. "De knop is ingedrukt door iemand die niet wist wat de gevolgen waren. Het is zo heel erg duidelijk per ongeluk gebeurd, dat ik me niet kan voorstellen dat we hier een rekening voor krijgen van de politie."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl