NOS NieuwsAangepast

Egypte siddert voor 30 miljoen sprinkhanen

30 miljoen sprinkhanen teisteren Egypte. Met name de hoofdstad Caïro moet het ontgelden. Volgens Israëlische en Arabische media gaat het om veel meer sprinkhanen dan gebruikelijk. Ze beschrijven de plaag als een van 'bijbelse proporties'.

De insecten belegeren Gizeh, een voorstad van Caïro, maar trekken later vermoedelijk richting de hoofdstad. De beestjes, die ieder jaar de kop opsteken, zijn een gigantische bedreiging voor de oogsten in Egypte. Daarom zijn de inwoners met man en macht bezig de sprinkhanen te bestrijden.

Zien is geloven

Nu kunnen we wel blijven vertellen hoeveel sprinkhanen dat nu zijn, zien is geloven. Daarom hieronder een korte impressie van de plaag.

Ook Israël siddert, maar minder dan normaal. Normaal gesproken trekken de insecten na een tijdje richting de grens, maar door de harde wind gaan ze dit jaar waarschijnlijk richting Saoedi-Arabië.

Het Israëlische ministerie van Landbouw heeft zelfs een hotline in het leven geroepen. Burgers die het boeltje niet vertrouwen na het zien van een sprinkhaan, wordt gevraagd dat te melden.

Volgens verschillende media doet de hoeveelheid sprinkhanen denken aan een van de tien plagen uit de Bijbel, voorafgaand aan de joodse uittocht uit Egypte. Over een paar weken vieren de joden Pesach, waarmee die uittocht wordt herdacht.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl