NOS NieuwsAangepast

Geheimen door crisis op straat: FC Barcelona bespioneerde spelers

Pikant nieuws uit Barcelona. De crisis slaat nog steeds wild om zich heen, waardoor ook het privédetectivebedrijf Metodo 3 de deuren heeft moeten sluiten. Maar Metodo 3 heeft een kluis vol geheimen - die mensen wil je dus niet kwaad maken. Dat is nu toch gebeurd: boze ex-werknemers staan op straat en nemen wraak door informatie te lekken.

Informatie over vuile spelletjes in opdracht van politieke partijen, maar ook over FC Barcelona, de laatste onthulling. Die zou verdediger Gerard Piqué hebben laten schaduwen. De clubbazen waren bang dat zijn relatie met Shakira en zijn late avondjes uit zijn prestaties op het veld zouden verslechteren. Dat meldt de Spaanse krant El Confidentcial. Detectives moesten onder meer bijhouden hoeveel hij dronk en hoe laat hij thuiskwam.

Roddels

Metodo 3 zou in 2010 gevraagd zijn om Piqué te volgen. Op een gegeven moment kwam de speler erachter, maar de club wist hem ervan te overtuigen dat het alleen maar roddels waren. Die er overigens ook al jaren waren over andere Barça-spelers, zoals Samuel Eto'o, Ronaldinho en Deco uit Portugal.

Volgens FC Barcelona is het allemaal niet waar, zeiden ze in een verklaring.

Dossiers

Ook politieke partijen blijken van de diensten van Metodo 3 gebruik te hebben gemaakt. Dat hebben sommige politici toegegeven, maar zeggen dat er niks illegaals gebeurde. Wat dan wel weer opvallend is, is dat de politie vorige week kantoren van de detectives in Barcelona en Madrid zijn binnengevallen en allerlei dossiers hebben meegenomen. Dat suggereert dat ze informatie hadden over wel hele belangrijke mensen in de stad.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl