NOS NieuwsAangepast

Ook @Pontifex hangt gewaad aan de wilgen

Twexit. Hij was er nog maar net, maar nu hij over twee dagen het Vaticaan verlaat, stopt de Paus ook met zijn Twitteraccount @Pontifex. Dat liet de secretaris van de Pauselijke Raad voor Social Media vandaag weten via Radio Vaticaan, de officiële radiozender van het Vaticaan.

Je hoeft niet meteen te ontvolgen, want het betekent niet per se dat het account nooit meer gebruikt gaat worden: "Het Twitteraccount @Pontifex is exclusief voor de Paus aangemaakt. Na zijn vertrek en tot de verkiezing van zijn opvolger is het account inactief. @Pontifex is beschikbaar voor de volgende Paus, als die het wil." De secretaris kwam met de verklaring na vele vragen over het account.

Paus Benedictus XVI treedt op 28 februari af vanwege gezondheidsredenen.

In these momentous days, I ask you to pray for me and for the Church, trusting as always in divine Providence. Benedict XVI (@Pontifex) February 24, 2013

Hij stuurde op 12 december vorig jaar zijn eerste tweet waarin hij al zijn volgers op dit sociale medium zegende. Inmiddels heeft hij ruim 1,5 miljoen volgers. Morgen zal zijn laatste tweet verschijnen.

Wellicht wordt er vanaf Pasen dan weer getwitterd op @Pontifex.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl