NOS NieuwsAangepast

Doorbraak in mishandelingszaak Oosterhout

Beelden van een mishandeling die de politie van Brabant heeft uitgezonden, hebben hun impact gehad. Dit keer ging het om een mishandeling in Oosterhout, op 19 januari. Volgens de politie zijn er inmiddels 37 concrete tips binnengekomen.

En nu is er ook een doorbraak: drie verdachten hebben zich vanmiddag gemeld op het politiebureau in Oosterhout. Het gaat om drie jongens uit Oosterhout van 17 en 18 jaar. Volgens de politie kwamen de drie met hun ouders en advocaten naar het bureau. Ze zijn direct aangehouden en zitten vast.

Aan de hand van de tips denkt de politie meer verdachten snel te kunnen achterhalen. Op de beelden is te zien hoe vijf jongens een 25-jarige man volledig in elkaar slaan. Een van de jongens geeft de rest een seintje, waarop de man uit het niets wordt aangevallen. Uiteindelijk blijft het slachtoffer bewusteloos op de grond achter, terwijl de daders zich uit de voeten maken.

Bureau Brabant

De beelden werden maandagavond bij het opsporingsprogramma Bureau Brabant uitgezonden. Direct daarna namen diverse media, waaronder de NOS, de beelden over. Op websites en sociale media leidde het filmpje tot veel reacties.

Onder de tips die de politie binnenkreeg, zijn ook volledige namen. Volgens de politie worden er meer namen genoemd dan de vijf daders die op de beelden te zien zijn, waardoor er een 'reële kans bestaat dat er personen onterecht beschuldigd worden van dit geweld'. Op dit moment wordt alle informatie bekeken en doet de recherche onderzoek naar overeenkomsten in de tips en naar aanvullend bewijs.

Slachtoffer

Met het slachtoffer gaat het naar omstandigheden goed. Hij is er vanaf gekomen met onder meer een blauw oog, tand door de lip, beschadigde neus en wat kneuzingen.

Door: Dorien

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl